Inbraken tijdens de donkere dagen

Tijdens de beruchte donkere dagen rondom kerst en oud –en nieuwjaar worden er meer inbraken gerapporteerd dan gedurende de rest van het jaar. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt van inbraak? Wij geven u een aantal tips om de donkere dagen ongeschonden door te komen.

Als u op vakantie gaat, is het verstandig om een aantal maatregelen te treffen die de indruk wekken dat u thuis bent. Zo kunt u verlichting aansluiten op een tijdschakelaar, waardoor het huis een bewoonde indruk maakt. Dit kan al genoeg zijn om inbrekers af te schrikken. Daarnaast is het altijd een goed idee om uw buren op de hoogte te stellen, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Om nog meer de indruk te wekken dat u thuis bent, kunt u wat glazen op tafel laten staan of een open boek laten liggen.

Naast maatregelen die u zelf kunt treffen, kunt u ook inbraakbeveiliging laten aanbrengen. Dit kan al zo simpel zijn als het vervangen van een cilinderslot voor een 3 sterren SKG slot. Deze houdt inbrekers minimaal 5 minuten buiten de deur zonder verdere inbraakbeveiliging. Dit lijkt niet veel, maar lang genoeg om iemand die snel wat buit wil maken, af te schrikken. Kerntrekbeveiliging is tegenwoordig ook geen overbodige luxe meer. Dit voorkomt dat de cilinder eruit kan worden getrokken. Een goede toevoeging hierbij is een anti-inbraakstrip. Deze metalen strip wordt op het kozijn geplaatst, zodanig dat er geen voorwerpen (zoals een koevoet of krik) tussen de deur en het kozijn kunnen worden geplaatst.

Voor de mogelijkheden rondom inbraakbeveiliging kunt u gerust contact opnemen.

« Terug naar pagina overzicht